Olemme Facebookissa
Tutustu ja tykkää!

Jukola

Onko tiedossa häät, syntymäpäivät tai jokin muu tilaisuus?

Jukola tarjoaa viihtyisät puitteet.

Lue lisää.

Kartta

Kalliokylä peruskartalla.

Kylätalo Jukola, Pahkamäentie 10, peruskartalla.

Siirtymällä laajaan karttapalveluun voit skaalata karttanäkymää ja saada ajo-ohjeen.

Kalliokylä

Kalliokylä sijaitsee Kiuruveden kaupungin lounaiskulmalla. Kylän nimen mukaisesti kalliot näkyvät järvien rannoilla ja pelloillakin monin pakoin paljaina.

Asutus on sijoittunut pääosin järven ympärille, mutta on sitä haarautunut yksityisteidenkin varsille.

Kylän läpi kulkee suora kestopäällystetty tie 7693.

Pääelinkeinot ovat maa- ja metsäteollisuus. Aikaisemmin maidontuotanto oli vallitsevana, mutta nykyisin se on vähentynyt ja tiloille on tullut muitakin kuten naudanlihan tuotantoa, kasvu- ja polttoturvetta, puunsahausta ja höyläystä sekä korjaamotoimintaa. Moni hankkii myös toimeentulonsa palveluelinkeinojen piiristä kaupungin keskustassa.

Aikaisemmin kylällä on ollut kaksikin kauppaa, ne joutuivat kuitenkin lopettamaan toimintansa kannattamattomina, kun yksityisautot yleistyivät, olihan helppo hurauttaa ostoksille keskustaan suurempien valikoimien ja kilpailtujen hintojen luokse, kun tiekin oli hyvä ja matkaakin vain noin 15 km.

Kylämme koulu tulee tänä vuonna (2017) toimineeksi 111 vuotta. Kiuruveden kaupungin opetuslautakunnan suunnitelman mukaan koulumme saisi edelleen olla osana Kiuruveden kouluverkkoa.

(Linkki koulun omille sivuille.)

Kylällä toimii yhdistys nimeltä Kalliokylä viihtyisäksi ry. Yhdistys perustettiin lähinnä viemään eteenpäin kylänkeskustassa sijaitsevan noin neliökilometrin suuruisen Kalliojärven kunnostus hanketta. Yhdistyksen sääntöjen mukaan kaikenlainen muukin kylän viihtyvyyttä ja elinkelpoisuutta lisäävä toiminta on mahdollista.

Tässä auttaa yhdistyksen nimiin siirtynyt Jukola niminen toimitalo. Talo on vuokrattu kaupungille koulun liikunta- ja teknisentyön tiloiksi. Siellä on mahdollista järjestää erilaisia juhlia ja tilaisuuksia.
Kyläläiset pelaavat talossa myös lentopalloa lisäksi siellä pidetään kansalaisopiston piirejä.

Kylän laidalla toimi jonkin aikaa myös Outokummun kaivos. Malmiesiintymiä kylän alueella on, mutta ne ovat niin pieniä, ettei niitä kannata louhia. Entisellä kaivosalueella toimii tällä hetkellä räjähdetehdas.

Kylällämme on myös oivalliset metsästysmaastot ja -seudut. Metsissämme on monipuolinen riistakanta; pienriistasta  suurempaankin riistaan. Kalliokylän alueella (lisäksi osittain Niemiskylän alueella) toimii metsästysseurana Kalliokylän eräpojat ry.

 Kuva grillikatoksesta kesällä 2012

merjan_kameran_kuvat_syksykesalta_2012_243.jpg